Kålpudding


1 kg vitkål
2 msk ljus sirap
500 gram blandfärs
2 dl grädde
1 msk soja
2 msk kalvfond
1 st gul lök, finhackad
3 msk ströbröd
0.5 dlvatten
salt vitpeppar
smör

Gör så här:


Sätt ugnen på 175°.
Skär bort stocken på vitkålen och skär huvudet i bitar.
Fräs kålen i lite smör. Krydda med salt och peppar.
Tillsätt 1 msk sirap.
Rör ihop färsen med soja, grädde, fond, 1 msk sirap.
Tillsätt lök, ströbröd och vatten.
Arbeta färsen rejält och krydda med salt och peppar.
Rör ner hälften av den varma kålen i färsen
och varva färs och resten av kålen i en ugnssäker form.
Toppa med kål. Sätt in formen i ugnen ca 40 minuter.
Servera med rårörda lingon, kokt potatis och en god sås till

Gillar