Helstekt kyckling

Hel kyckling är inte ofta jag lagar trots att det var en av mina favoriter som liten.
Men gott blir det!

1 hel kyckling
100 g smör
Persilja, timjan
Salt, peppar
1/2 citron
Vitlöksklyftor ca 4-5 st

Lägg kycklingen i en ugnsform.
”Lossa” skinnet så det bildas en ficka runt bröst och lår.
Blanda smör, persilja och timjan och lägg detta under skinnet.
Lägg in vitlöksklyftor i kycklingen och en halv citron.

Stek kycklingen i 225 grader i 15 minuter, sänk värmen till 175 och låt den vara kvar en timme.

Jag serverade med kokta morötter och ugnsbakade tomater, sallad och stekta champinjoner.

En enkel pepparsås var gott till.
Rosta ca 1 msk grönpeppar och 1 msk svartpeppar i en torr panna.
Mortla pepparn och bryn i olja.
Häll i ca 2 dl grädde och ca 1 msk kycklingfond.
Smaka av med salt och ev mer peppar.

Gillar

Kommentarer

Felwan
Felwan,

Åh så gott!

nouw.com/felwan
Jessicasmat
Jessicasmat,
Tack snälla 🤗
nouw.com/jessicasmat