Helstekt fläskfilé med champinjoner :)

En saftig file med lite stekta champinjoner fick bli vår middag!

Du behöver:
1 fläskfilé
Salt, peppar
Smör att steka i.

Börja med att putsa filen från ev hinnor och fett.
Sätt ugnen på 150 grader.
Salta och peppra rejält.
Bryn den runt om i smör.
Lägg över i en ugnsform. Jag hade champinjoner och lite lök över så det åkte med.

Sätt in en termometer och stek klart i ugnen till 72 grader.

Låt köttet vila ca 10 minuter innan du skivar upp det i cmtjocka skivor.

Servera med sallad och grönsaker, potatisgratäng och din favoritsås.

Gillar

Kommentarer

Johannagrahn
Johannagrahn,
Mums!!! ❤️
nouw.com/johannagrahn
Jessicasmat
Jessicasmat,
elinga
elinga,
Men så gott!
nouw.com/elinga
Jessicasmat
Jessicasmat,
Tack snälla!
nouw.com/jessicasmat
thegoldendog
thegoldendog,
Åå har en sån pinsam fråga men som jag alltid undrat...vart i köttet ska man sätta stektermometern? O hur vet man hur långt in stickan ska vara i köttet? Förlåt. Världens korkigaste fråga 🙈 jag vet. Det väldigt gott ut iallafall ❤
nouw.com/thegoldendog
Jessicasmat
Jessicasmat,
Absolut ingen dum fråga! På tex fläskfilé som är en ganska jämn köttbit ska spetsen på termometern hamna i mitten av filen. Är det tex en stor oxfilé så är oftast ena delen betydligt tjockare än den andra, då sätter du den i mitten av den tjockaste änden av köttet. Jag är absolut sämst på att förklara men hoppas du förstår hur jag menar ❤️
nouw.com/jessicasmat