Helstekt entrecote med rödvinssås och pommes

Mysig helgmat eller varför inte lyxa till vardagen :)

Det tar lite tid men väl värt det

Du behöver till 4 personer:

Entrecote i bit ca 1 kg

salt, peppar, timjan

smör att steka i

Ca 1 kg pommes

Krydda entrecoten runt om med salt och peppar

Stek den runt om i rikligt med smör så den får fin färg

Släng gärna med en näve timjan och ös köttet med smöret under tiden

Sätt ugnen på 125 grader

Stek klart i ugnen till ca 56 grader innertemperatur

Ta ut köttet och låt vila medans du hettar upp oljan till friteringen 180 grader alt använd fritös

Fritera pommes krispiga lite i taget medans du steker på lite grönsaker eller gör en sallad

Jag hade champinjoner, sparris och lite tomater i dag

Låt pommes rinna av på hushållspapper eller kaffefilter, salta!

Skiva upp köttet och servera med rödvinssås recept här

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229