Hasselbackspotatis, helstekt fläskfilé och pepparsås

Blev galet sugen på potatis och sås häromdagen så då gjorde jag denna rätt.

Sätt ugnen på 200 grader övervärme
Mina potatisar var ganska små så jag gjorde 3-4 per person för att vara på den säkra sidan.
Skär snitt i potatisen fast inte ändå igenom.
Jag skalar aldrig men vill ni det så gör det :)
Ringla lite olja i botten av formen och lite över.
Salta och peppra.

Låt potatisen stå tills den är mjuk rakt igenom. Den är då riktigt krispig på utsidan. Det brukar ta ca en timme.

Medan potatisen är i ugnen så börja med köttet.
Putsa fläskfilén ren från ev hinnor och fett.
Krydda den runt om, jag använde en rub.
Ställ köttet under potatisen med termometer i.
När sen visar 72 grader är köttet klart och tas ut för att vila innan det skivas upp.

Sen göra såsen.
Du behöver:
1 msk svartpeppar
1 msk grönpeppar
1 tsk dragon
3 dl grädde
2 msk kalvfond

Börja med att rosta pepparn i en torr panna och mortla sedan till pulver.

Bryn dragonen i lite smör, tillsätt pepparn.
Häll på grädde och fond.
Koka upp och puttra ihop till en sås.
Smaka av om det behövs salt och ev mer peppar.

Servera ihop med sallad och njut.

Gillar