Hallonbiskvier

Mycket goda, blir ca 20 stycken

Bottnar:
100 g mandel
100 g hasselnötter
4 dl florsocker
4 äggvitor

Sätt ugnen på 175 grader

Mal nötterna i mandelkvarn (eller kör i matberedare)
Blanda sedan med florsockret

Vispa äggvitorna hårt och vänd ner i nötterna
Spritsa ut rundlar på bakplåtspappersklädd plåt
Grädda ca 12 minuter och låt kallna på plåten

Gör under tiden hallonsmörkrämen

250 g smör
1,5 dl florsocker
4 tsk vaniljsocker
2 äggulor
250 g frysta hallon

Låt smöret bli rumsvarmt
Koka upp hallonen och mosa till en slät konsistens och sila bort fröna. Låt såsen kallna

Vispa ihop smöret med vanilj och florsockret.
Blanda sedan i äggulorna en och en och sist hallonsåsen
Den kommer se sprucken ut men rör så går den ihop sig
Ställ kallt ett tag.

Bred krämen på undersidan av bottnarna toppigt. Ställ kallt minst en timme.

Smält 250 g vit choklad och doppa biskvierna i den
Strö över lite frystorkade hallon och låt svalna

  • Postad i: Baka

Gillar