Gryta på högrev

En mustig god gryta är alltid gott på hösten tycker jag. Såsen är himmelsk!

Du behöver:
800 g högrev
1 gul lök
5 krossade enbär
Soja, salt och peppar
2 msk kalvfond
2 msk balsamvinäger
1 tsk torkad timjan
2 dl grädde
3 dl crème fraîche
200 g champinjoner

Börja med att tärna köttet och bryn runt om i smör. Salta och peppra.
Skala och skiva löken, bryn den med köttet.
Häll i vatten i grytan så det täcker köttet, grädde, fond, balsamvinäger, enbär och timjan.

Låt puttra tills köttet är mört, ca 90 minuter. Fyll på med mer vätska om det behövs.
Häll i crème fraîche.

Stek champinjonerna i skivor och häll ner i grytan.

Servera med grönsaker som ex ugnsrostad morot, champinjoner, tomater.
Pressad potatis är gott till, själv hoppar jag kolhydrater just nu.

Gillar