Grillbricka!

Tips inför kommande student, skolavslutning, morsdag eller annat eventuellt firande.
Som vi såklart firar enligt gällande rekommendationer :)

Jag gjorde en grillbricka, beräkna ca 150 g kött per person och 200 g pasta/ potatissallad.
Sen sallad, frukt, ev bröd utöver det.
Allt kan förberedas dagarna innan så lägger man bara upp när det är dags, såååå smidigt.

Fläskfilé:
Bryn fläskfilén i smör och salta och peppra den. Stek klart i ugnen till innertemperatur 72 grader.
Låt kallna, gärna över natten och skiva upp tunt.
Blanda olja, lite vinäger, persilja och kapris och lägg i köttet. Låt marinera minst två timmar.

Kyckling:
Lägg kycklingen i en ugnsfast form och stek till 72 grader innertemperatur. Låt svalna och skiva upp.
Blanda med bbqsås.

Skink/kycklingrullar:
Lägg ut skivad skinka eller kyckling. Lägg en klick färskost på och bred ut. Lite timjan och soltorkad tomat på. Rulla ihop.

Lägg upp allt på ett serveringsfat och lägg dit ex jordgubbar, ananas, melon, kiwi, passionsfrukt, aioli, salsa, Oliver, cornichons, brie, salami, lufttorkad skinka mm mm.
Riv över lite parmesan.

Gillar

Kommentarer