Grillad pluma med rabarbersås

Pluma är ingen favorit hos mig, har svårt för köttstycken med mycket fett. Men den här blev ändå helt okej och såsen blev magisk!
Testade den till fläskkotlett dagen efter och det passade väldigt bra ihop.
Så våga prova!
Jag gjorde såsen 2-3 timmar innan grillningen så den skulle få tid att sätta sina smaker så det rekommenderar jag.

Rabarbersås:
2 dl crème fraîche
1 msk persilja
1 vitlöksklyfta
Salt
1-2 stjälkar rabarber
Smör att steka i

Börja med att skiva rabarbern och stek den mjuk i smör.
Låt den svalna


Mixa crème fraîche, vitlöksklyftan och persiljan, häll i rabarbern och kör till en slät sås.
Smaka av med salt och ställ kallt.

Ta fram pluman så den är rumsvarm när det är dags att lägga den på grillen.
Min var färdigkryddad men annars kryddar ni den med salt, peppar, vitlök, örter etc

Grilla köttet över glödbädden först så det får fin yta, sedan indirekt tills köttet är klart. Använd termometer om du är osäker och kör det till 68 grader.
Låt vila ca 5-10 minuter under folie innan det skivas upp.

Grilla ex lite grönsaker till, champinjoner, tomater, majs etc.
Servera med såsen.

Gillar