Grillad fläskfilé och tzatziki

Blir mycket grillat nu under sommaren och då blir det ofta flankstek, kyckling eller just fläskfilé.
Den här fick ligga i vitlöksmarinerad i ett dygn innan den grillades va 10 minuter över glöden och ca 15 på sidan av.
Använd termometer om du är osäker, vid 68 är den saftig och god.
Vila under folie ca 5 minuter innan den skivas upp i cm tjocka skivor.

Grillade grönsaker är godast till tycker jag, majskolv som penslas med smält smör, sedan flingsalt och peppar på, grillad tomat, fyllda champinjonhattar etc

Testade även den nya grilloumin från Fontana.
Den var helt fantastisk, krämig och god!

Hade tidigare under dagen gjort en tzatziki, superenkelt och gott till grillat!
Riv 1/2 gurka grovt, lägg i sil, lite salt på.
Blanda två dl grekiska yoghurt, persilja, salt, peppar och vitlök (pressad eller pulver)
Krama ur så mycket vätska som möjligt ur gurkan och blanda med yoghurten.
Ställ kallt till servering.

Servera och njut, gärna med ett glas vin eller en kall öl 😋

Gillar