Grillad flankstek :)

Mycket grillinlägg kommer det nu framöver, hoppas ni inte tröttnar.

Flankstek (och flapstek) är så stora favoriter på vår grill! Saftigt och oftast prisvärt kött.

Ta alltid fram köttet så det är rumstempererat innan grillning.
Pressad citron, salt och peppar med lite timjan tycker jag är allt som behövs.

Grilla först på båda sidorna på hög värme gör att få en bra yta och lägg köttet sedan på sidan där värmen är lägre.

Som vanligt grillade grönsaker som tillbehör.

När köttet känns som när du trycker dig på kinden är det klart. Viktigt att låta det vila minst en kvart innan det skivas i 1/2 cm tjocka skivor.

Övergrillad flank blir seg och näst intill oätlig om du frågar mig.
Chimichurri blev min dressing till denna grillafton :)

Gillar

Kommentarer

Johannagrahn
Johannagrahn,
Grillat kött är ju livet, så förbenat gott!
nouw.com/johannagrahn
Jessicasmat
Jessicasmat,
Visst är det!
nouw.com/jessicasmat
sofieliden
sofieliden,
Meeen vad gott 😍😍
nouw.com/sofieliden
Jessicasmat
Jessicasmat,
Älskar grillat 🤗
nouw.com/jessicasmat