Grillad flank med potatis och örtsmör :)

Flank grillar jag otroligt mycket nu, tycker det är såååå gott!
Helst med bara grönsaker och någon sås/kryddsmör till såhär till sommaren för min del.
Men vissa vill ju ha ex potatis i någon form till och då vill jag gärna kunna fixa allt ute på grillen.

Så jag kokade färskpotatis lååångt innan som jag sedan la i en form som tål grillning.
Bara lite olja och några vitlöksklyftor sen på grillen i ca 30 minuter.
Då fick potatisen en härligt krispig yta.

Flanken grillar jag över kolen tills den får fin yta och sedan får den ligga vid sidan av.

Låt vila innan den skivas upp i tunna skivor.

Hade även tomater i lite olja, vitlök och citron till som fick stå på ca 30 minuter, samt sparris.
Gott!

Ett enkelt örtsmör fick smälta över köttet, rumsvarmt smör (ca 50 g) salt, peppar, persilja och vitlök.
Blanda ihop, klart!

Sen är det bara att njuta av maten i det underbara väder som just nu är i vårt land.
Älskar ☀️och värme!

Gillar