Glutenfri kladdkaka:)

En riktigt kladdig kladdkaka är perfekt som fika eller dessert!
Den här är dessutom glutenfri.

Till 10 bitars (en springform på ca 20 cm) behöver du:
150 g smör
3 ägg
2 dl socker
2 dl mandelmjöl
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 tsk salt

Till garnering:
Ex nutella, kolasås, nötter, strössel, marshmallows

Börja med att smälta smöret.
Blanda övriga ingredienser i en bunke.

Tillsätt smöret och vispa ihop ca 30 sekunder.

Smörj en springform med smör och mandelmjöl och häll i smeten.
Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter i 175 grader.

Ta ut kakan när den bara dallrar i mitten.
Låt svalna och garnera med ex nutella, kolasås, nötter mm.

Servera gärna med en klick vispad grädde :)

  • Postad i: Baka

Gillar

Liknande inlägg