Flätat festbröd :)

Det här blir ett stort fint bröd!

50 g jäst
2 dl vatten
2 tsk socker
4 tsk salt
3 ägg
1 dl olivolja
6 dl mjöl

Till pensling:
1 äggula
2 msk vatten

Smula jästen med lite av vattnet
Häll i resten av vattnet, socker, salt, olja, ägg och mjöl.
Arbeta till en smidig deg.

Låt jäsa övertäckt ca 45 minuter
Ta upp och knåda lätt.
Låt jäsa ytterligare 15 minuter.

Dela degen i tre delar och rulla ut till längder.
Fläta ihop och göm ändarna under brödet.

Låt jäsa 30 minuter under bakduk
Blanda äggula och vatten och pensla brödet
Sätt in längst ner i ugnen i 15 minuter 200 grader
Sänk sedan till 175 och grädda ytterligare 30 minuter

Skiva upp eller servera som brytbröd :)

Gillar

Kommentarer