Flat iron

Jag skulle ha grillat men ett hastigt åskoväder med blixtnedslag i närheten och påföljande ösregn gjorde att jag fick gå in.
Men det blev lika gott ändå :)

Flat iron (luffarbiff på svenska) sitter på bogbladet och är ett otroligt mört kött.
Det går en tjock sena genom köttet som ska tas bort, det är absolut inte svårt för den är väl synlig. Sedan är det bara att steka eller grilla.
Se till att köttet är rumstempererat, krydda med salt och peppar.

Stek någon minut på varje sida i smör på hög värme så köttet får fin yta.
Lägg in i ugnen 150 grader tills köttet har en innertemperatur på 54 grader.

Låt vila under fuktigt smörpapper i 20 minuter.
Skiva upp och servera gärna med ugnsbakade tomater (halverade tomater, salt, peppar, örter ex gräslök, persilja, basilika, dragon, timjan, och lite olja ca 30 minuter i ugnen samt sallad och rostad majskolv.
Och såklart din favoritsås :)

  • Postad i: Kött

Gillar