Fläskytterfilé i champinjon och grönpepparsås 

Sååå smidigt med maträtter som går klart i ugnen.

Du behöver:
1 fläskytterfilé
200 g champinjoner
1 gul lök
2 dl grädde
2 dl créme fraîche
Salt, peppar
2 msk grönpeppar, mortlad
1 msk kalvfond
1 msk dijonsenap
1 msk soja

Skiva köttet i cm tjocka skivor, lägg i ugnsform.

Skala och finhacka löken.
Bryn löken och champinjoner.
Mortla grönpepparn och häll i.

Häll på grädde, fond, soja, créme fraîche och dijonsenap.
Smaka av med salt och peppar.

Puttra ihop till en sås och häll över köttet.
Ställ in i 200 grader ca 60 minuter.

Köttet blir otroligt mört och gott.
Jag serverade med sallad och tomat men ris eller potatis till passar såklart bra till.

Gillar

Kommentarer