Fläskfilelåda

800 gram putsad fläskfile (el fläskytterfile, kycklingfile)
smör
2 paprikor ( gärna olika färger )
Såsen :
200 gram philadelphiaost
2 1/2 dl creme fraiche
1 msk konc. oxfond
2 tsk sambal oelek
1 msk chilisås
paprikapulver
salt , peppar
2 tomater
riven ost
Ställ ugnen på 225 grader

Tvätta och finhacka paprikan, lägg i en ugnssäkerform.
Skiva upp den putsade fläskfilen krydda med salt, peppar
och lite paprikapulver och bryn den färdig i stekpannan.
Lägg den genomstekta filen över paprikan.
Värm upp en kastrull och rör ner ingredienserna till såsen
och när den puttrat häller du såsen över fläskfilen,
skiva tomat och strö osten över.
Gratinera sedan i cirka tjugominuter

  • Postad i: Kött

Gillar