Fläskfilégryta med rostad blomkål

Hittade mina första kantareller i mitten av juni så gjorde en gryta med bla de.
Hade även lite kylskåpsrens med lite slattar av pesto och färskost.

Börja med att lägga blomkålshuvudet i en ugnsform, klicka över lite smör, salta och peppra.
Ugnsbaka ca 1 timme i 200 grader.

Till grytan:
1 fläskfilé
1 paket bacon
200 g champinjoner (ev kantareller)
2 dl grädde
1 gul lök
1 msk kalvfond
Salt, peppar
(Ev rester av färskost, grönsaker, pesto el dyl)

Skiva och putsa fläskfilén, skiva bacon, skala och skiva löken.
Bryn köttet lätt och salta och peppra.

Bryn bacon, svamp och lök.
Lägg tillbaka köttet och häll på grädde, fond och ev rester.

Puttra ihop till en krämig gryta och servera med blomkålen och grönsaker.

Gillar

Kommentarer

Liknande inlägg