Fläskfilégryta med paprikarostad potatis :)

Denna lite kyligare vår än vanligt har jag gjort en hel del grytor.
Här tar du det köttet du tycker passar.

Du behöver:
1 fläskfilé
1 paket bacon
1 burk soltorkade tomater
1 knippe sparris
3 dl grädde
Maizena
Kalvfond, salt, peppar, soja
Smör att steka i

Börja med att putsa köttet och skiva det.
Skär baconet i bitar.
Bryn i omgångar, salta och peppra.

Pudra över maizena och häll i grädden.
Häll i de soltorkade tomaterna
Koka ihop grytan och smaka av med fond och soja.
Dela sparrisen och låt koka med strax innan servering.

Klyfta potatisen och blanda med salt, peppar, paprika och olja.
Ställ in i ugnen 225 grader minst 30 minuter.

Servera med sallad av ex Oliver, gurka, tomater, ruccola.

Gillar

Kommentarer