Fläskfilégratäng:)

Jag älskar ju som jag skrivit tidigare gratänger i alla former.
Köttet blev mört och gott i den här såsen!

Till 4-6 portioner
1 fläskfile
1 pkt bacon
250 g champinjoner
1 gul lök
Soltorkade tomater
Smör, salt, peppar
4 dl grädde
2 msk maizena
1 msk vinäger
Persilja

Börja med att steka bacon.

Putsa och skiva fläskfilén. Stek skivorna snabbt i smör. Salta och peppra.
Lägg köttet i en ugnsform

Stek hackad lök och blanda med baconet. Kvarta och stek champinjonerna. Blanda i några soltorkade tomater.
Häll blandningen över köttet.

Blanda grädde, maizena, salt, peppar, persilja, vinäger och häll över köttet.

Ställ in långt ner i ugnen i 200 grader ca 30 minuter.
Såsen ska ha tjocknat när den är klar.

Gillar