Fläskfilé Wellington

En klassiker som vanligtvis görs av oxfilé men jag valde fläskfilé istället

Du behöver:
1 fläskfilé
1 rulle smördeg
100 g rökt skinka
1 paket färskost
Ägg till pensling
Sesamfrön

Putsa och krydda fläskfilén
Stek den runt om i smör och låt kallna helt

Lägg ut smördegen och lägg den kalla fläskfilén på
Blanda skinka och färskost och bred över

Vik över smördegen och pensla med ägg och strö på sesamfrön
Gör några hål i degen så ånga från köttet kan komma ut

Grädda i 225 grader långt ner i ugnen ca 30 minuter

Servera med hasselbackspotatis, baconlindad sparris, smörstekta kantareller, beasås och rödvinssky

Köttet blev saftigt och mört, otroligt gott!

Gillar

Kommentarer

hannaemmy
hannaemmy,
Åh så gott det ser ut!
ha en underbar dag. Kram
nouw.com/hannaemmy
Jessicasmat
Jessicasmat,