Fläskfilé Wellington
En klassiker som vanligtvis görs av oxfilé men jag valde fläskfilé istället
Du behöver:
1 fläskfilé
1 rulle smördeg
100 g rökt skinka
1 paket färskost
Ägg till pensling
Sesamfrön
Putsa och krydda fläskfilén
Stek den runt om i smör och låt kallna helt


Lägg ut smördegen och lägg den kalla fläskfilén på
Blanda skinka och färskost och bred över



Vik över smördegen och pensla med ägg och strö på sesamfrön
Gör några hål i degen så ånga från köttet kan komma ut


Grädda i 225 grader långt ner i ugnen ca 30 minuter

Servera med hasselbackspotatis, baconlindad sparris, smörstekta kantareller, beasås och rödvinssky





Köttet blev saftigt och mört, otroligt gott!
Gillar
juliabrink, Jenniesh och gillar detta
ha en underbar dag. Kram