Fläskfilé provencale

Görs oftast på oxfile men nu valde jag fläskfilé, ett betydligt billigare kött.

Jag började med att skiva potatis tunt (lät skalet vara kvar) och stekte i omgångar så de fick färg.
De behöver inte bli klara för de ska in i ugnen på 225 grader.

Krydda fläskfilén med det du önskar. Jag tog salt och peppar samt lite bbqsås
Ställ in den i ugnen under potatisen och låt stå tills den är 68 grader.

Låt köttet vila.
Under tiden gör du smöret av 100 g smör, vitlök och persilja.
Blanda ihop och låt stå.
Ta ut potatisen.

Lägg köttet över potatisen och klicka över smöret. Ställ in i ytterligare 10 minuter.

Servera med stekta morötter

Gillar

Kommentarer

2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,
Men så gott det ser ut =)
nouw.com/2barnsmammaochfru
Jessicasmat
Jessicasmat,
Tack snälla 🙏🏻
nouw.com/jessicasmat
itismadeby
itismadeby,
Mums - säger jag bara kort o gott *ler*
nouw.com/itismadeby
Jessicasmat
Jessicasmat,
Haha tack 🤗
nouw.com/jessicasmat