Fläskfilé med pepparsås och råstekt potatis

Den här fläskfilén blev supersaftig och god, jag använde Texas rub innan jag stekte runt om i smör.
Sen fick den gå klart i mitten av ugnen 150 g tills innertemperaturen visade 70 grader.

Under tiden så gör såsen och potatisen.
Skiva potatis tunt, jag har alltid skalen kvar och stek på svag värme i olja och smör. Rejält med salt och peppar.
Rör om då och då tills potatisen är mjuk.

Rosta svart och grönpeppar i en torr panna, ca 1 msk av varje.
Ta av och mortla till fint pulver.

Häll pepparn i pannan med lite vatten och dragon, häll på grädde, ca 3 dl och några matskedar kalvfond.

Låt koka upp och tjockna till en sås.
Smaka av med salt och peppar.

Låt köttet vila innan det skivas upp och serveras.
Smaklig måltid!

Gillar

Liknande inlägg