Fläskfilé med mozzarella täcke

Vet att många tycker fläskfilé blir lite torrt och trist men det här blev långt ifrån det.

Till 4 portioner:
1 fläskfilé ca 500-600 g
1 boll mozzarella
Salt, peppar, smör
4-5 soltorkade tomater
Pinjenötter
Örter (ex timjan, basilika, dragon)

Börja med att putsa filen från hinnor och fett.
Stek runt om i smör och salta och peppra.

Låt köttet svalna.
Tärna mozzarellan och tomaterna.
Skiva köttet och lägg i en ugnsform.
Jag hade lite tomatsås över som jag la under köttet för att jag inte gillar att slänga mat.
Lägg på mozzarella, pinjenötterna, örter och tomaterna.

Gratinera ca 20 minuter.
Jag la några tomater bredvid som fick ugnsbakas.

Under tiden stekte jag på lite grönsaker som fick bli tillbehör, champinjoner, zucchini, aubergine och paprika.

Servera ihop :)

  • Postad i: Kött

Gillar