Fläskfilé med krispigt täcke :)
Det här receptet hittade jag på en matsajt men har förändrat det till mitt :)
Du behöver till 6 port:
1 fläskfile ca 700 g
1 mozzarellaboll
En näve hasselnötter
1 röd paprika
2 pressade vitlöksklyftor
Salt, peppar, smör, timjan, persilja
1 kg Potatis
3 morötter
Olja
Några tomater på kvist, 4-5 champinjoner
Börja med att klyfta potatisen och lägg på en plåt.
Skala och dela morötterna och lägg dem tillsammans med potatisen.
Ringla över olja, salta och peppra.
Ställ in i ugnen 225 grader ca 30 minuter.
Putsa fläskfilén och bryn den runt om i smör. Salta och peppra den. Låt köttet vila minst 15 minuter.


Blanda ihop riven mozzarella, pressad vitlök, finhackad paprika, persilja och finhackade nötter.

Skiva köttet i cm tjocka skivor och lägg i en ugnsform.
Lägg ostblandningen över.


Ta ut plåten ur ugnen och lägg potatis och morötterna bredvid köttet.
Lägg tomater och champinjoner över.

Ställ in formen i ugnen ca 20 minuter tills osten är smält och köttet klart.
Garnera med timjan


Servera med lite sallad och ev sås om du vill ha.

Gillar
Kommentarer



