Fläskfilé med chilipesto:)

Gillar man inte så stark mat kan man servera chilipeston vid sidan av istället för på köttet som jag gjorde.

Du behöver:
1 fläskfilé
Olja, soja, salt, peppar

Chilipesto:
3 msk pinjenötter
2 vitlöksklyftor
1 chili
3 msk tomatpuré
1/2 dl olja
Salt

Potatis
Körsbärstomater
Sallad

Börja med att putsa köttet från ev hinnor.
Blanda soja, olja, salt och peppar. Pensla köttet runt om.

Bryn köttet runt om och lägg över i ugnsform. Ställ in köttet i ugnen på 200 grader tills innertemperaturen visar 70 grader.

Dela potatisen i bitar och ringla över olja. Salta och peppra och ställ in i ugnen.
Lika med tomaterna.

Börja med peston. Rosta pinjenötterna i en torr panna och mixa med chili och vitlök.

Häll i tomatpuré och olja och mixa ihop. Smaka av med salt.

Låt köttet vila ca 10 minuter innan det skivas upp när det är klart.
Lägg sallad på ett uppläggningsfat och lägg på köttet.

Lägg potatis och tomater på sidan om och skeda över peston.

  • Postad i: Kött

Gillar

Kommentarer

Liknande inlägg