Fläskfilé med baconströssel

En saftig fläskfilé med krämig sås och bacon, inte mycket som slår det.

1 fläskfilé
Smör att steka i
Salt, peppar
1 paket bacon
1 boll mozzarella
2 msk kalvfond
2 dl crème fraîche


Börja med att putsa köttet runt om, bryn i smör så det får fin färg. Salta och peppra rejält.
Strimla baconet och stek knaprigt.

Ta upp köttet och lägg i ugnsfast form. Stek klart i 175 grader ugn till innertemperaturen är 66.
Häll av baconet i en sil.

Häll ca 2 dl vatten i pannan och vispa ner crème fraîche och fond. Smaka av med salt och peppar.

Skiva upp köttet och lägg i ugnsformen. Strö över bacon och riven mozzarella.
Häll på lite sås och gratinera ca tio minuter

Baconlindad sparris och ugnsbakad tomat passar bra till. Även potatisgratäng eller klyftpotatis.

  • Postad i: Kött

Gillar

Kommentarer