Fläskfilé i hasselbacks stil :)

En mycket god kötträtt som du kan fylla med precis det du gillar.

Börja med att putsa fläskfilén och salta och peppra.
Bryn den runt om i smör.

Lägg köttet i en ugnsform
Sätt in en termometer i mitten på köttet.
Ugn 150 grader.

Ta ut köttet när innertemperaturen visar 68 grader.
Låt vila minst 20 minuter.

Skär skåror i köttet men inte helt igenom (som hasselbackspotatis eller falukorv i ugn)
Fyll med det du valt. Jag tog pesto av soltorkad tomat, mozzarella och persilja.

Gratinera ca 10 minuter till i ugnen tills osten smält och fått fin färg.

Servera med ex potatisgratäng och grönsaker.
Jag hade ingen sås då osten och tomaterna gjorde rätten väldigt saftig och till gratäng behövs det sällan.
Men väljer man klyftpotatis ex så hade en pepparsås passat bra till.

  • Postad i: Kött

Gillar

Kommentarer