Fläskfilé i grönpepparsås

Perfekt höstmat och pepparsmaken styr du enkelt genom att minska eller öka :)

Till 4 portioner:
1 fläskfilé
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
200 g champinjoner
3 dl grädde
1 Ask färskost (vitlök och örter)
Smör att steka i
Salt, peppar, grönpeppar
Kalvfond


Börja med att putsa köttet och skiva det.
Bryn det i omgångar i smör och lägg över i gryta/traktörpanna.

Bryn lök och champinjoner och lägg över med köttet.

Häll i grädde, färskost och ca 1 msk krossad grönpeppar. Smaka av med salt och peppar samt kalvfond.
Låt grytan puttra ihop ca 30 minuter.

Några hela grönpeppar tycker jag är gott att ha med också men det är ju en smaksak såklart.
Servera med ris eller potatis och grönsaker.

Gillar

Kommentarer