Fläskfilé i champinjonsås

En jättegod och enkel bjudrätt som kan förberedas i god tid innan.

Till 4 portioner
1 fläskfilé
500 g champinjoner
5 dl grädde
Salt, peppar, kalvfond


Putsa fläskfilén, krydda och stek den runt om
Låt vila under folie eller smörpapper innan den skärs upp i skivor.

Borsta och skiva champinjonerna
Stek i smör och krydda dem
Häll på grädde och puttra ihop till en ganska tjock sås.

Lägg den skivade fläskfilén i en ugnsform och häll över såsen och köttsaften som blev kvar i ugnsformen

Gratinera i 225 grader tills rätten har fin färg ca 20-30 minuter

Gillar

Kommentarer

Stephanidenise
Stephanidenise,
Åh så gott det ser ut 😍
nouw.com/stephanidenise
Jessicasmat
Jessicasmat,
Tack! Ja det var jättegott
nouw.com/jessicasmat