Fläskfilé gratäng

En smidig allt i ett gratäng, supergod att servera tillsammans med rotfruktsgratäng.

Till 4 portioner:
1 fläskfilé ca 600 g
3 dl grädde
1/2 dl chilisås
3 msk tomatpuré
2 msk kalvfond
8 soltorkade tomater
Salt, peppar
1 msk persilja
1 paprika
100 g körsbärstomater
1 dl riven ost

Skiva köttet och bryn i smör. Salta och peppra runt om
Lägg köttet i en ugnsform.

Häll grädde, chilisås, tomatpuré, fond och persilja i pannan.
Puttra ihop till en sås.
Smaka av med salt och peppar.
Strimla de soltorkade tomaterna och lägg i såsen.

Strimla paprika och dela tomaterna och lägg på köttet
Häll över såsen och strö över osten.
Gratinera ca 30 minuter i 225 grader.

Gillar