Flankstek med vinägrett

Trevlig nationaldag dag alla fina läsare och följare!

Hoppas ni får en fin och solig dag!

Är vädret lika bra hos er så kanske ni grillar?!

Det blir mycket flankstek hos mig nu eftersom det är ett av mina favoriter så hoppas ni har överseende med det.

Ta fram köttet i god tid så det blir rumsvarmt.
Jag gillar att pressa en halv citron över och steka med timjan i smör. När jag inte grillar förstås.

Salt och peppar på räcker. Stek några minuter på varje sida beroende på tjocklek, 3-5.
Låt köttet vila innan det skivas tunt.

Till nötkött passar den här vinägretten perfekt:
1 schalottenlök
Timjan
2 msk kalvfond
2 msk oxfond
2-3 msk balsamvinäger
3 dl vatten
1 msk tomatpuré

Skala och hacka löken.
Bryn tillsammans med timjan.
Häll på vatten, fond och vinäger.
Låt reducera till ca hälften.
Sila bort lök och timjan och tryck i tomatpuré.
Smaka av och servera.

Gillar

Kommentarer