Fiskgratäng torsk

Idag valde jag att göra fiskgratäng av torsk, inte ofta jag lagar fisk

Använde mig av fryst torsk och det funkar utmärkt

Du behöver:

ett torskblock

salt, peppar

1/2 citron

Till såsen:

smör

grädde

1/2 citron

maizena

dill, svartpeppar, salt

Till moset:

mjölig potatis

salt, vitpeppar

smör, grädde, äggula

Börja med att skala, och dela potatisen i bitar.

Koka den mjuk i saltat vatten

Häll av vattnet, rör ner smör, vitpeppar, grädde och vispa till ett mjukt mos. Vänd ner en äggula

Låt moset svalna lite innan det läggs i en spritspåse med stort tyll

Salta och peppra fisken, pressa en halv citron över

Börja med såsen genom att smälta smör och vispa ner grädde

koka ihop till en såsig konsistens, red av med maizena om det behövs

Smaka av med salt och peppar.

Häll i en förpackning frusen dill (40 g) eller hacka i färsk dill

Spritsa moset runt fisken, jag valde att lägga på sparris men det funkar lika bra utan eller med andra grönsaker.

Häll över såsen och gartinera i 225 grader ca 20 minuter.

Då har moset fin färg och fisken är klar :)

Gillar