Fiskgratäng torsk
Idag valde jag att göra fiskgratäng av torsk, inte ofta jag lagar fisk
Använde mig av fryst torsk och det funkar utmärkt
Du behöver:
ett torskblock
salt, peppar
1/2 citron
Till såsen:
smör
grädde
1/2 citron
maizena
dill, svartpeppar, salt
Till moset:
mjölig potatis
salt, vitpeppar
smör, grädde, äggula
Börja med att skala, och dela potatisen i bitar.
Koka den mjuk i saltat vatten
Häll av vattnet, rör ner smör, vitpeppar, grädde och vispa till ett mjukt mos. Vänd ner en äggula


Låt moset svalna lite innan det läggs i en spritspåse med stort tyll
Salta och peppra fisken, pressa en halv citron över


Börja med såsen genom att smälta smör och vispa ner grädde
koka ihop till en såsig konsistens, red av med maizena om det behövs
Smaka av med salt och peppar.
Häll i en förpackning frusen dill (40 g) eller hacka i färsk dill



Spritsa moset runt fisken, jag valde att lägga på sparris men det funkar lika bra utan eller med andra grönsaker.


Häll över såsen och gartinera i 225 grader ca 20 minuter.
Då har moset fin färg och fisken är klar :)
Kommentarer