Dubbelmarinerad fläskfilé
Trevlig valborg till er alla!
En perfekt rätt på en buffé som till tex skolavslutning, midsommar eller när vi nu kan ha sammankomster igen.
Blanda marinad 1:
4 msk soja
1 tsk salt
4 msk olja
1 tsk socker
Putsa fläskfilén och lägg i marinaden ett dygn. Köttet ska vara rått.
Låt marinera minst tre timmar men gärna över natten.

Lägg köttet i en ugnsform och stek i ugnen till innertemperaturen är 72. Jag gjorde det i 150 grader.
Kasta marinaden.
Låt filen svalna och skiva den tunt.

Blanda marinad 2:
1 dl vatten
1 dl vitvinsvinäger
2 dl olja
2 tsk salt
1 tsk peppar
1 dl persilja finhackad
1 liten burk kapris (avrunnen)
Lägg det skivade köttet i marinaden minst ett dygn.


Lägg upp på fat och servera, gärna med soltorkade tomater och mer persilja.


