Dillkött på mitt vis :)

Återigen en rätt som innehåller mina hatobjekt lagerblad och kryddpeppar, plockar bort helt enkelt ;)

Tycker man om det så slänger man bara i detta när man kokar köttet


Du behöver:

1 kg högrev (kalv egentligen men jag körde högrev)

1 gul lök

1 purjo

500 g morötter

10 vita pepparkorn timjan, salt

2 dl grädde

maizena

1 dl dill

Dillreduktion:

1,5 dl vatten

1,5 dl socker

5 vitpepparkorn

2 msk ättika

dillstjälkarna

Börja med dillreduktionen, koka ihop allt och låt sjuda några minuter. Sila av och låt svalna


Dela köttet i 2-3 cm stora bitar och bryn i panna. Grovhacka löken och lägg med

Tillsätt vitpeppar, timjan och salt

Täck med vatten och koka köttet mört ca 1 timme. Tillsätt de skalade och hackade morötterna de sista 10 minuterna

Sila av köttet, spara buljongen som du häller grädde i och kokar upp

Smaka av såsen med dillreduktionen

Red av med maizena till den konsistens du önskar om det behövs.

Ha i den hackade dillen men låt inte grytan koka efter det, då blir den lätt grå och tråkig.

​Srvera med kokt potatis och ex kokt broccoli

Gillar

Kommentarer