Dillkött med kokt potatis :)

Klassisk husmanskost hos oss härom kvällen, så gott!
Lite fusk då jag använde högrev istället för kalv

1 kg högrev
3-4 morötter
1 gul lök
1-2 lagerblad

Skär köttet i tärningar och bryn i smör, salta och peppra
I med finhackad lök och skalade slantade morötter samt lagerblad
Täck med vatten och låt puttra tills köttet är mört, ca 1-1,5 h

Koka ihop lagen som ger köttet sin speciella smak
Gör en 1-2-3 lag av ättika, socker och vatten och låt koka upp

Häll grädde och lagen över köttet och koka ihop till en sås


Färsk eller fryst dill strös i innan servering

Kokt potatis och brysselkål passar bra till :)

Gillar

Kommentarer

Annelizzza
Annelizzza,
Ojoj så gott - en riktig favorit. Vill du göra en snabbisvariant nån gång så testa att använda kycklingbröst eller lårfile. kort koktid och köttet är ju mört från början
nouw.com/annelizzza
Jessicasmat
Jessicasmat,
Tack för tips! 😃
nouw.com/jessicasmat