Crème brûlée :)

Inte ofta jag äter dessert men när jag gör det blir det oftast crème brûlée.

Nu till påsk blir det åtminstone dessert någon av dagarna.

Till 4 st:
5 dl grädde
1 vaniljstång
4 äggulor
1 dl strösocker
2 msk råsocker

Skär i vaniljstången och koka upp med grädden. Ta av från plattan.

Blanda strösocker och äggulor.

Blanda ihop allt när det svalnat lite.
Ställ formarna i vattenbad.

Häll smeten i formarna och ställ in i ugnen 150 grader tills de slutat dallra, ca 1 timme.

När de är klara strö över råsockret.
Har du en brännare så använder du den för att smälta sockret.
Annars funkar ugn 250 grader grillfunktion också.
Dekorera med bär och ev citronmeliss.

Gillar

Kommentarer

Stjernoga
Stjernoga,
undrar om du lärde någon vi kände den efterrätten? Känner igen så många av dina rätter här som jag fått tillagad hemma hos mig. Du får laga originalen när vi ses nästa gång.
Denna efterrätt gjorde hen speciellt till mig med blåbär på för att jag älskar den efterrätten,och för mina julklappspengar från min mamma köpte jag liknande former så hen skulle kunna göra dessa till mig lättare,samma som du har fast i vitt och en grå klassisk färg! En kompis berättade att hans nya älskar mina brulé former och använder dem nästan dagligen. Kul att alla hans tjejer är så lika och älskar samma saker.Du och jag har ju massor gemensamt! Tänk att vi blev såna bra vänner du och jag och de andra också! Älskar er och är så tacksam för allt ert stöd i allt runt mig och bla sorgen av min stora förlust innan jul. 🤗❤️
nouw.com/stjernoga
Jessicasmat
Jessicasmat,
Åh fina! Nästa gång vi ses och har kul ska jag självklart bjuda dig på den här desserten! Trist när ens saker "försvinner" i bodelning men bra att de används till annat än desserter:) Finns alltid här för er och ser fram emot att träffas igen ❤️
nouw.com/jessicasmat