Cordon bleu av kotlettrad :)

En gammal rätt som jag älskar men många hävdar är ”omodern”
Jag bryr mig såklart inte :)
Du kan använda kyckling eller gris
Nu blev det benfri kotlett (ytterfile)

Till 4 st skar jag 8 skivor ca 0,5 cm tjocka av köttet

Banka ut dem tunt och salta och peppra

Lägg skinka och ost på hälften
Jag hade rökt skinka och brieost över från kvällen innan men vilken ost och skinka går bra
Skär av kanterna på brie om du använder det

Lägg en köttskiva utan fyllning över

Gör iordning tre skålar med mjöl, uppvispat ägg och ströbröd /panko

Lägg köttet först i mjöl, sen ägg och avsluta med ströbröd

Låt vila i kylen ett tag innan de ska stekas

Värm upp en stekpanna på svag värme med smör
Stek köttet ca 4 min på varje sida.
Tillsätt mer smör när det behövs

Servera till ex gratäng eller råstekt potatis, bearnaisesås och grönsaker

  • Postad i: Kött

Gillar

Kommentarer