Chili cheese

Friterade nygjorda chili cheese, lite pyssel men ack så gott.

Till ca 12 st behöver du:

75 g riven mozzarella

75 g riven cheddarost eller annan du tycker om

100 g färskost

10 feferoni

ca 2 dl Panko,

2 ägg

ca 2 dl mjöl

olja till fritering ca 4 dl

Riv osten och finhacka feferonin, blanda allt till en smet i en bunke

Forma till bollar ca 12-14 st

Gör i ordning tre skålar med ägg, panko och mjöl

Doppa bollarna i mjöl, sen ägg och sist panko

Värm upp oljan till 180 grader i en kastrull med tjock botten

Ha ett lock till hands för att lägga över om det skulle börja brinna i kastrullen.

Och ha inte på spisfläkten när du friterar!

Lägg i några av bollarna åt gången, fritera dem gyllene

Lägg på hushållspapper eller kaffefilter och låt rinna av

Jag åt mina chili cheese som de är men de passar jättebra som tillbehör till hamburgare, tapas, kött.

Gillar

Kommentarer