Chili cheese
Friterade nygjorda chili cheese, lite pyssel men ack så gott.
Till ca 12 st behöver du:
75 g riven mozzarella
75 g riven cheddarost eller annan du tycker om
100 g färskost
10 feferoni
ca 2 dl Panko,
2 ägg
ca 2 dl mjöl
olja till fritering ca 4 dl
Riv osten och finhacka feferonin, blanda allt till en smet i en bunke


Forma till bollar ca 12-14 st
Gör i ordning tre skålar med ägg, panko och mjöl
Doppa bollarna i mjöl, sen ägg och sist panko



Värm upp oljan till 180 grader i en kastrull med tjock botten
Ha ett lock till hands för att lägga över om det skulle börja brinna i kastrullen.
Och ha inte på spisfläkten när du friterar!


Lägg i några av bollarna åt gången, fritera dem gyllene
Lägg på hushållspapper eller kaffefilter och låt rinna av
Jag åt mina chili cheese som de är men de passar jättebra som tillbehör till hamburgare, tapas, kött.

