Caesarsallad

Gott med sallad nu när det är riktig högsommarvärme hos mig!

Till salladen:

Romansallad

2 skivor bacon

1/2 dl riven parmesan

1 kycklingbröst

Bbqsås ca 2 msk

Dressingen:

1 dl parmesan

1 vitlöksklyfta

Salt

3 msk kapris

1 msk vinäger

2 äggulor

1 tsk dijonsenap

2 dl olja

Börja med kycklingen som ska vara kall.

Pensla med bbqsås och lägg i ugnsform.

Ställ in i ugnen tills innertemperaturen visar 72, ställ kallt.




Skiva baconet och stek hårt, det ska bli riktigt krispiga bitar.
Låt rinna av.

Lägg parmesan, vitlök, kapris, vinäger, äggulor, dijonsenap i en mixer. Kör så osten, kapris och vitlök blir småbitar.
Häll i oljan och kör på full effekt så såsen blir tjock och krämig.

Smaka av med lite salt. Ställ dressingen kallt medans du skär upp romansallad och lägg på tallrik.
Skiva upp kycklingen och lägg salladen.
Strö över baconströssel, riven parmesan och häll upp dressing i en skål.
Vill du hellre slunga salladen så blanda sallad och dressing först och lägg på tallriken.
Krutonger är gott till men det skippade jag den här gången.

Gillar

Kommentarer