Bouef bourguignon

Underbart god fransk köttgryta som sköter sig själv på spisen

1 kg högrev

smör, salt, peppar, timjan, persilja

2 msk tomatpuré

1 msk vetemjöl

1/2 dl balsamvinäger

2 dl kalvbuljong

3 dl rött vin

2 paket bacon

2 vitlöksklyftor

1 burk syltlök

3 morötter

1 gul lök

Dela köttet i bitar ca 2x2 cm

Stek i omgångar i smör, salta och peppra. Lägg över i en större gryta.

Pudra över mjölet och rör om, sedan tomatpurén. Tillsätt balsamvinäger, kalvbuljong samt rödvin

Pressa i vitlöken, lägg i timjan och persilja. skala och hacka löken, häll av syltlöken,

skala och skiva morötterna och lägg ner i grytan

Sänk värmen och sjud på svag värme tills köttet är mört, ca 1-1,5 timme

Fräs under tiden baconet och lägg sedan ner det i grytan.

Sänk värmen och sjud på svag värme tills köttet är mört, ca 1-1,5 timme

Fräs under tiden baconet och lägg sedan ner det i grytan.

Låt grytan koka ihop och servera med kokt potatis, pressad potatis eller ris

Gillar