Bouef bourguignon
Underbart god fransk köttgryta som sköter sig själv på spisen
1 kg högrev
smör, salt, peppar, timjan, persilja
2 msk tomatpuré
1 msk vetemjöl
1/2 dl balsamvinäger
2 dl kalvbuljong
3 dl rött vin
2 paket bacon
2 vitlöksklyftor
1 burk syltlök
3 morötter
1 gul lök
Dela köttet i bitar ca 2x2 cm
Stek i omgångar i smör, salta och peppra. Lägg över i en större gryta.



Pudra över mjölet och rör om, sedan tomatpurén. Tillsätt balsamvinäger, kalvbuljong samt rödvin




Pressa i vitlöken, lägg i timjan och persilja. skala och hacka löken, häll av syltlöken,
skala och skiva morötterna och lägg ner i grytan



Sänk värmen och sjud på svag värme tills köttet är mört, ca 1-1,5 timme
Fräs under tiden baconet och lägg sedan ner det i grytan.


Sänk värmen och sjud på svag värme tills köttet är mört, ca 1-1,5 timme
Fräs under tiden baconet och lägg sedan ner det i grytan.



Låt grytan koka ihop och servera med kokt potatis, pressad potatis eller ris


Kommentarer