Boeuf bourguignon:)

Usch nu är det mörkt, lite kallt och blött hela tiden så grytor med massa gott i är smarrigt framför tvn till någon mysig film.

En klar favorit är boeuf

Till 6-8 portioner behövs:
1 kg högrev eller fransyska
1 gul lök
2 morötter
2 vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
Salt, peppar, timjan
2 msk kalvfond
2 msk oxfond
3 dl rött vin
200 g champinjoner
1 paket bacon

Gör så här:
Tärna köttet och bryn det runt om, salta och peppra.

Skala morot och lök, skiva och låt bryna med.
Pressa i vitlöken och tomatpurén.
Häll i lite timjan.

Fyll upp med vatten, vin och fond.
Koka upp och låt puttra på svag värme ca 1,5 timme tills köttet är mört.

Stek champinjoner och bacon och häll ner i grytan.
Smaka av om det behövs mer salt eller syra.

Jag valde en god rotfruktsgratäng till min gryta men kokt eller pressad potatis hade också vart gott.

  • Postad i: Kött

Gillar

Kommentarer

2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,

Smaskens =) vad gott det där ser ut =)

nouw.com/2barnsmammaochfru
Jessicasmat
Jessicasmat,
Tack snälla 🤗
nouw.com/jessicasmat
Anngelic
Anngelic,

Åh det ser supergott ut, nu blev jag jätteinspirerad att laga det till middag ikväll 😊

nouw.com/anngelic
Jessicasmat
Jessicasmat,
Vad kul! Ja det är såååå gott 😋
nouw.com/jessicasmat
evelinajosefines
evelinajosefines,

Ser sjukt gott ut!

nouw.com/evelinajosefines
Jessicasmat
Jessicasmat,