Boeuf bourgogne

Såååå god och mustig köttgryta!

Jag använde mig av högrev och det blev ca 8 portioner (rejäla)

1 kg nötkött
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 dl rödvin
2 msk oxfond
1 paket bacon
1 burk syltlök
1 burk hela champinjoner (eller färska)
Tomatpuré
Timjan
Salt, peppar, smör

Börja med att tärna köttet och bryn det i smör
Bryn i omgångar annars kokar det istället
Hacka löken och stek med köttet
Pressa i vitlöken
Häll på vin, fond och vatten så det täcker köttet

Stek bacon, champinjoner och syltlöken
Häll ner i grytan när köttet är mört, ca efter 1-1,5 timmar
Krydda med timjan och tryck i tomatpuré så såsen blir lite tjockare

Koka potatis eller ris till

  • Postad i: Kött

Gillar