Boeuf bourgogne :)

Här ska ni få recept världens godaste gryta, så mustig och god i smakerna.
Det här blir mycket mat men grytan blir bara godare efter några dagar.

Du behöver:
1 kg högrev eller fransyska
1 gul lök
2 msk tomatpuré
3 dl rödvin
1 msk maizena
1 msk kalvfond
1 msk oxfond
1/2 dl balsamvinäger
1 tsk torkad timjan
1 paket bacon
100 g champinjoner
1 burk syltlök
Salt, peppar och persilja

Börja med att tärna köttet i ca 1,5x1,5 cm kuber.
Bryn i smör med salt och peppar.



Häll över köttet i en stekgryta. Häll på vatten så det täcker köttet. Häll i timjan.
Skala och skiva löken.
Bryn och tillsätt tomatpuré.

Blanda och strö över maizena. Häll på rödvinet och låt puttra ihop.
Tillsätt px och kalvfond samt timjan.

Häll det över köttet och låt puttra 1-1,5 timmar.
Stek under tiden bacon, champinjoner och den avrunna löken.
Häll ner i grytan.
Smaka av under tiden om det behövs mer fond, vin, vinäger, salt eller peppar.
Häll i lite persilja mot slutet.
Servera med ex kokt potatis, rostad broccoli, sallad, ugnsbakade tomater.

Gillar

Kommentarer

itismadeby
itismadeby,

Höst mat när den är som bäst <3

nouw.com/itismadeby
Jessicasmat
Jessicasmat,

Ja verkligen 🤗


nouw.com/jessicasmat