Blondies med hallon
Gott till kaffet:)
Du behöver:
200 g vit choklad
80 g smör osaltat
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
4 krm salt
2 rumstempererade ägg
1/2 dl socker
1 dl hallonsylt
Börja med att sätta ugnen på 165 grader
Lägg bakplåtspapper i en 20x20 cm stor form
Hacka chokladen i bitar, smält 165 gram av den tillsammans med smöret över vattenbad
Blanda mjöl, vaniljsocker och salt i en bunke och vispa ägg och socker pösigt i en annan.
Rör ner chokladsmeten i äggsmeten och sedan de torra ingredienserna under noga omrörning.


Häll smeten i formen och strö över resterande choklad
Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter
Kakan ska inte få färg och vara kladdig

Värm hallonen i kastrull på låg värme så den inte bränns.
Sila bort kärnorna. Häll såsen över kakan och ställ kallt.

Skär upp i mumsbitar när kakan och sylten svalnat.
Servera rumsvarma bitar



Kommentarer