Blondies med hallon

Gott till kaffet:)

Du behöver:

200 g vit choklad

80 g smör osaltat

2 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

4 krm salt

2 rumstempererade ägg

1/2 dl socker

1 dl hallonsylt


Börja med att sätta ugnen på 165 grader

Lägg bakplåtspapper i en 20x20 cm stor form

Hacka chokladen i bitar, smält 165 gram av den tillsammans med smöret över vattenbad

Blanda mjöl, vaniljsocker och salt i en bunke och vispa ägg och socker pösigt i en annan.

Rör ner chokladsmeten i äggsmeten och sedan de torra ingredienserna under noga omrörning.

Häll smeten i formen och strö över resterande choklad

Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter

Kakan ska inte få färg och vara kladdig

Värm hallonen i kastrull på låg värme så den inte bränns.

Sila bort kärnorna. Häll såsen över kakan och ställ kallt.

Skär upp i mumsbitar när kakan och sylten svalnat.

Servera rumsvarma bitar

  • Postad i: Baka

Gillar