Biffar av kycklingfärs :)

Att göra biffar eller köttbullar av kycklingfärs blir jättegott och är enkelt att hantera med lite smarta tips.

Det här blev 8 biffar:
500 g kycklingfärs
1 ägg
3 msk maizena
Salt, peppar, persilja
1 dl parmesan

Blanda ihop allt till en smet.
Färsen blir ganska lös men med fuktiga händer blir den lätt att forma till biffar.

Stek biffarna på medelvärme i smör ca 3-4 minuter på varje sida.

De ska kännas ”stumma” när du trycker på dem.

Jag tycker att en kall sås eller en varm citronsås passar bra till kycklingsmaken så nu gjorde jag min variant på tzatziki.

1 gurka
2 dl grekisk yoghurt
Salt, peppar
Pressad vitlök efter smak
Persilja

Riv gurkan och pressa ur vätskan.
Blanda med yoghurt och smaka av med salt, peppar och vitlök.
Ha i lite persilja.

Jag stekte upp lite champinjoner till och serverade med tzatzikin, sallad och ugnsbakade tomater.

Gillar

Kommentarer