Beercan burger med umamidressing :)

Såååå gott med en riktigt fin grillad burgare!
Nu använde jag mig av nötfärs men högrev blir ju ännu godare.

Dressingen:
1 dl majonnäs
1 tsk dijonsenap
1 tsk soja (gärna ljus, det hade inte jag)
1 pressad vitlöksklyfta

Blanda ihop allt och ställ kallt sålänge.

Till burgarna:
800 g nötfärs
Salt, peppar

Blanda och forma fyra bollar. Tryck ner en ölburk i färsen och bygg upp burgaren runt.
Tänk på att ha minst 1 cm kvar i botten då burgarna inte går att vända.

Gör din fyllning av ex jalapeno, bacon, champinjoner, färskost, lök etc och fyll hålen

Jag hade en ostkräm, rödlök och jalapeno.
Täck med riven ost

Grilla burgarna på indirekt värme så de inte bränns i botten innan de är klara.
Stäng grillen eller täck med folie sista tiden.

Grillade tomater och majskolv är gott till. Lök, sallad och inlagd gurka på sidan av.

Man kan även ha bröd till men det kände jag hade blivit för mastigt.

Sååååå gott!

Gillar

Kommentarer