Bearnaisesås:)

En riktigt klassisk underbart god sås!

Till 4 portioner:
150 g smör
1 schalottenlök hackad
2 msk vitvinsvinäger
7-8 vitpepparkorn
4 msk vatten
2 äggulor
1 msk dragon
1 msk persilja
Salt

Smält smöret och låt svalna lite.
Koka upp vatten, vinäger, vitpepparkorn, schalottenlök.
Reducera ner tills hälften återstår.

Sila bort lök och pepparkorn.
Bland vinägerblandningen med äggulor.
Ställ i vattenbad eller på svag värme på plattan.

Vispa kraftigt tills det tjocknar.

Tillsätt smöret, långsamt i början så äggen binder smöret.
Vispa i allt smör stötvis.
Häll i persilja och dragon.
Smaka av med salt och ev mer vinäger.

Ska såsen inte serveras direkt så ta av den från värmen så den inte spricker.
Servera till kött eller kyckling.

  • Postad i: Sås

Gillar