BBQ Saltsten

När jag fyllde år fick jag fyra bbq saltstenar och hann äntligen testa dem nu

Maten fick en jättegod smak så rekommenderar alla att testa.

Eftersom jag gjorde helstekt kött så använde jag bara en, annars jättekul att låta familjen eller gästerna steka sitt eget kött vid bordet.


Börja med att lägga stenen i kall ugn, mycket viktigt!

Värm upp ugnen sakta, jag tog 50 grader i taget varje kvart. Så totalt en timme till 200 grader.

Jag kryddade ryggbiffen med salt och svartpeppar och för stekte den i smör.

Detta eftersom jag gillar den ytan men det går lika bra utan.

Använder mig alltid av termometer för enkelhetens skull.

När köttet nått 58 grader tog jag ut det och lät det vila på stenen ca 15 minuter

Sen var det bara att skiva upp

Köttet fick en väldigt god smak av stenen så helt klart värt tiden.

Nästa gång ska jag testa att tillaga skivor av kött och grönsaker vid bordet :)

Gillar