Baconlindade färsbiffar med tillbehör
Kvällens meny bestod av baconlindade färsbiffar, klyftpotatis, smörstekt brysselkål och en kall sås
Till biffarna:
1 kg nötfärs
2 dl grädde
3 msk panko/ströbröd
2 tsk dijonsenap
salt, peppar
schalottenlökfond, kalvfond ca 1 msk av varje
Börja med att klyfta potatis, ringla över olja, salta och peppra. Jag tog lite cayenne på också samt persillade
Sätt in i ugnen 225 grader tills den är klar och lite krispig

Börja med färs smeten genom att hälla grädde, panko, fond, senap, salt och peppar i en bunke. Låt det svälla ca 10 minuter
Häll i färs och blanda ihop till en fast smet


Forma biffar och linda bacon runt dem



Stek till fin yta i stekpanna och lägg sedan in de i ugnen så de blir genomstekta
Börja med såsen genom att hälla 3 dl crème fraiche i en skål, lite persillade, salt, peppar, sirachasås och blanda.
Smaka av om det behövs mer av någon krydda.


Jag valde att smörsteka lite brysselkål till eftersom det var den grönsaken jag hade just nu

Servera och njut :)


Kommentarer